Bandenwissel

Na afspraak bandenwissel klaar terwijl je wacht

Tijd voor de bandenwissel? Bij Autobedrijf Nico Bruggink is de bandenwissel klaar terwijl je wacht. Voorkom onnodig wachten en plan daarom op tijd een afspraak in voor het wisselen van jouw banden.

Image
Service - Bandenwissel

Wanneer is de bandenwissel?

Gebruikelijk worden winterbanden begin november gemonteerd en worden deze eind maart/begin april vervangen door de zomerbanden. Wij kunnen jouw banden ook opslaan.

  • Maart/april: zomerbanden
  • November: winterbanden

Winterbanden

Gedurende de winterperiode is het raadzaam om op winterbanden te rijden. Winterbanden bieden meer grip op de weg door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. In veel landen, waaronder Duitsland moet jouw auto als het winter is of wordt voorzien zijn van banden die voor de winterse weersomstandigheden (sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijzel- of rijpvorming) geschikt zijn. Duitsland kent hiervoor geen vaste winterperiode.

Wij raden je daarom aan om de banden, inclusief velgen, te laten wisselen, omdat:

• Het wisselen van banden met velgen gaat sneller dan het wisselen van banden (o.a. is balanceren niet nodig) en is dus goedkoper.

• Het veelvuldig monteren en demonteren van winterbanden is niet goed voor de band en hierdoor bestaat er meer risico op beschadiging van de band en/of de velg.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn van harder rubber gemaakt en zijn bij uitstek geschikt voor de zomer, wanneer de temperaturen hoger dan 7˚C zijn. Zij hebben dan – ook bij regen – een betere grip op de weg. Zomerbanden hebben geen lamellen, zoals winterbanden, maar sleuven, die zorgen voor een goede waterafvoer. Belangrijk is ook dat zomerbanden een kortere remweg hebben dan winterbanden.

All Season banden

Naast winterbanden zijn de laatste tijd zogenaamde “All Season” banden in opkomst, die je het gehele jaar kunt gebruiken. Zij vormen een compromis tussen zomer-en winterbanden. Dit betekent dat winterbanden in de winter beter zijn dan de All Season banden en dat zomerbanden in de zomer weer beter zijn. Maar voor Nederlandse weersomstandigheden zijn All Season banden heel geschikt. Autobedrijf Nico Bruggink biedt volop keuze in winterbanden, zomerbanden en All Season banden van diverse merken, zowel nieuwe als gebruikte.

Wij wisselen graag jouw banden

Voor informatie bel 0545 – 271 517 of maak een afspraak met de werkplaats.